Начелник службе: Прим. др Душанка Стевовић Гојгић, специјалиста опште медицине, субспецијалиста ултразвука у клиничкој медицини

Главни техничар службе: Жељко Поповић, медицински техничар

У оквиру Градског завода за хитну медицинску помоћ Београд, постоји амбулантна служба коју чини 10 амбуланти у оквиру којих се обавља преглед пацијената са ургентним стањима. Најчешћа ургентна стања због којих се јављају пацијенти су: бол у грудима, трбуху, глави, поремећаји свести, са или без неуролошких испада, отежано дисање, повреде праћене крварењем или без њега, контузије, преломи, алергијске реакције, итд.  У оквиру прегледа обавља се општи физикални преглед, ЕКГ запис, одређивање нивоа шећера у крви и оксигенометрија, након чега се спроводи адекватна терапијска процедура.  У случају потребе за лечењем у стационарној установи, пацијент се упућује у надлежну установу, а у случају лошег општег стања, превози се амбулантним колима хитне помоћи под надзором лекарске екипе.

АМБУЛАНТЕ у саставу службе:

 1. У згради Завода за хитну медицинску помоћ Београд, у улици Франше Д'Епереа бр. 5,раде амбуланта за одрасле, амбуланта за децу и амбулантаза ултразвучну дијагностику.
  1. Амбуланта за одрасле ради 24 часа, и у њој се смењује на 12 сати по једна екипа коју чине лекар специјалиста и медицински техничар/сестра.
  2. Амбуланта за децу 
  3. Амбуланта за ултразвучну дијагностику ради од 8-15 часова сваког радног дана, и у њој ради лекар субспецијалиста ултразвука у клиничкој медицини и медицински техничар/сестра.

Адреса: Франше Д'Епереа бр. 5, Савски венац

Контакт телефони: 011/ 3615 013 амбуланта за одрасле

                                       011/ 3622 037 амбуланта за ултразвук

                                       011/ дописати амбуланта за децу

 1. Амбуланта „Стари град“у оквиру које се ради Холтер мониторинг дијагностика и ултразвук срца. У њој раде два лекара специјалисти интерне медицине - кардиолога и два медицинска техничара.

Адреса: Краља Петра 10а, Стари град

Контакт телефон: 011/ 3282 351

Радно време: 8-15 часова, сваког радног дана.

 1. Амбуланта „Врачар“ ради у оквиру Спортског центра „Врачар“, чије услуге користе запослени у спортском центру и корисници услуга спортског центра. У њој ради лекар специјалиста интерне медицине - кардиолог и медицински техничар/сестра.

Адреса: Сјеничка 1, Врачар

Контакт телефон: 011/

Радно време: 9-21 часова, сваког дана.

 1. Амбуланта „Специјални суд“ која радиу оквиру Специјалног суда у Београду и намењена је запосленима и корисницима суда. У њој ради лекар специјалиста и медицински техничар/сестра.

Адреса: Устаничка 29, Вождовац

Контакт телефон:011/ 3082 794

Радно време: 7:30-14:30 часова, сваког радног дана.

 1. Амбуланта „Касациони суд“која ради у оквиру Врховног касационог судау Београду и намењена је запосленима и корисницима суда. У њој ради лекар специјалиста и медицински техничар/сестра.

Адреса: Немањина 9, Савски венац

Контакт телефон:011/3604 620

Радно време: 7:30-14:30 часова, сваког радног дана.

 1. Амбуланта „Сајам“ која ради у оквиру Београдског сајмапо распореду који одређује Београдски сајам, а на основу планираних догађаја и намењена је запосленима и посетиоцима Београдског сајма. У њој ради лекар специјалиста и медицински техничар/сестра.

Адреса:Булевар Војводе Мишића 14, Савски венац

Контакт телефон:011/ 

Радно време: 9-17 часова, сваког дана.

 1. Амбуланта „Батајница“ у оквиру здравствене станице Батајница Дома здравља„Земун“.У њој ради лекар специјалиста и медицински техничар/сестра.

Адреса: Јована Бранковића 1, Батајница

Контакт телефон:011/ 7870033

Радно време: 19-07 часова, сваког дана.

 1. Амбуланта „Сремчица“ у оквиру здравствене станице „Сремчица“ Дома здравља „Др Симо Милошевић“. У њој ради лекар специјалиста и медицински техничар/сестра.

Адреса: Београдска 150, Сремчица

Контакт телефон:011/ 

Радно време: 19-07 часова, сваког дана. 

ambulante

Поштовани пацијенти, наша обавеза и задовољство је да Вам пружимо квалитетну здравствену услугу.

Ова интернет страна користи колачиће сајта, колачиће трећих лица који нису повезани са маркетингом (као што је аналитика) и маркетинг колачиће. Посетом и коришчењем овог wеб сајта Ви дајете Вашу сагласност да Ваш претраживач преузме колачиће сајта и (аналитички) колачиће који нису повезани са маркетингом. Ви прихватате коришћење других колачића притиском на дугме „прихвати“. Ако не притиснете дугме „прихвати“, употреба колачића ће бити ограничена на колачиће сајта и колачиће трећих лица који нису повезани са маркетингом (аналитика).
Прихватам Одбијам